PREMIUM GELDERLANDER

Patrick vd Wal, schreef boek over overgevoeligheid.. Nijmegen, 24-3-2020 . © Gerard Verschooten

‘Ook politiemensen moeten leren hun gevoelens te delen’

Patrick van der Wal uit Nijmegen is politieman in Groesbeek én hooggevoelig. Hij heeft een boek, een autobiografie, geschreven onder de titel ‘Gevangen in gevoel’. Omdat ook politiemensen moeten leren hun gevoelens te delen.

Maar de politie is toch stoer?
Natuurlijk. De politie moet autoriteit uitstralen en als je een potje gaat staan janken bij een calamiteit kun je beter een ander vak zoeken. Maar achter dat kogelwerende vest zit wel een mens. Dat moeten we niet vergeten.

Waarom schrijf je dat boek?
Ik ben voor defensie in 1995 in Bosnië geweest. Ben daarna, in 2000, bij de politie gegaan. Vanuit de politie ben ik in 2011 en 2012 voor één jaar in Afghanistan geweest. In 2016 was ineens het emmertje vol. Ik kwam in een depressie terecht. Ik had de binnenkant verwaarloosd. Toen ben ik ook aan mijn boek begonnen. Ik wil iets bespreekbaar maken.

Voor wie schrijf je dat boek?
Voor