Helden & PTSS

(Graag delen uit respect voor Angelique en onze collega’s van politie en defensie met PTSS)

Hoewel ik eigenlijk niet zo’n social media beest ben, heb ik het medium nodig om mijn missie en boodschap uit te dragen. Dit levert bijzondere ontmoetingen op. Ontmoetingen waar ik oprecht blij en gelukkig van word. Zo kwam ik in contact met een prachtige en in mijn ogen een stoere en dappere vrouw tegen. Angelique Starreveld. In mijn ogen is zij een ‘politieveteraan’. Nu nog geen officiële status maar in de toekomst grote kans. Zij en vele collega’s verdienen deze staat!

In mijn boek ‘Gevangen in Gevoel’ heb ik een onder andere een hoofdstuk geschreven ‘Helden & PTSS’.

In het openhartig gesprek tussen Angelique en mij vertelde ze wat ze in haar werk had meegemaakt. Vaak is het een opstapeling van incidenten. De ene collega maakt meer mee dan de ander. De ander is soms gevoeliger dan de ene. We staan samen voor dezelfde taak. Geen enkele collega is beter of sterker. Ieder mens en collega is anders. Angelique vertelde mij dat ze de Bijlmerramp had meegemaakt als hulpverlener. Heftig. Of hoe ze het leven van een man had gered met gevaar voor eigen leven. Een man die van een flat wilde springen. Geen alledaagse dingen. Vele collega’s krijgen vroeg of laat de rekening en lopen de beroepsziekte PTSS op. Gelukkig