Kwetsbaarheid. Daar gaat mijn boek ook over. Wat had ik een respect voor de toen nog kapitein Kroon. Ik kocht zijn eerste boek ‘Danger Close’. Wat een held. Gefascineerd las ik zijn boek waar hij heeft gevochten in een land waar ik ook een jaar was geweest. Afghanistan.

Een Brabander van de straat opgeklommen tot officier. Geen grijze muis maar een leider die beslissingen maakte. Een mannetjesputter die er stond voor zijn manschappen en onvoorwaardelijk trouw IS aan zijn vaderland. Dingen gedaan waar de gemiddelde mens geen notie van heeft. Samen met zijn mannen. Broederschap. Het gaat onze voorstelling te boven. Slechts weinigen kennen de details van wat zij hebben ondergaan. Je zou haast denken dat het geen normaal mens is. Op de dag dat majoor Kroon zijn derde boek ‘Kroongetuige’ uitbracht was ik erbij. Nu geen stoer verhaal maar het verhaal van een militair die ook kwetsbaar blijkt. Niet onschendbaar maar ‘gewoon’ slachtoffer van een zedenmisdrijf. Daar gaat een commando EN marinier toch niet mee te koop lopen? Het is tonen van kwetsbaarheid en moed. Een geheim waar de ridder tien jaar mee torste. Wow! Gelogen? Nee