Samenloop & Toevalligheid?

Na mijn depressie in 2016 kroop ik uit een donkere tunnel. De angst dat ik zou worden teruggeworpen was zeer aanwezig in mijn hoofd. Ik was verlost van mijn demonen in mijn hoofd. Wat als ze terug zouden komen? Zoals de eerste keer dat ze er ineens waren. Een tweede keer zou ik niet meer trekken. Afwachten was geen optie dus ik probeerde te genieten van elke dat dat ik het leven minimaal het cijfer 8 kon geven in plaats van een magere 3 op de schaal van 0 tot 10. Ik moest wat doen en besloot mijn proces van me af te schrijven. Waarom was ik altijd zo onzeker en gevoelig geweest?  Waarom wilde ik niet kwetsbaar zijn en deed ik mijzelf anders voor? Wat dacht ik te vinden in Bosnië, Moskou en Afghanistan. Waarom en waarvoor was ik altijd op de vlucht? Waarom maakte ik het mijzelf en anderen het onbedoeld moeilijk?

Het schrijven en mijzelf nader te onderzoeken zou mij mogelijk een antwoord kunnen geven. Zou ik de enige zijn die zo labiel was en overcompenseerde in zijn ego? Wie was ik nu eigenlijk? Onbewust ging ik op reis naar mijn verleden en sprak familie, vrienden en collega’s. Al snel werd het idee geboren dat ik maar eens een boek moest gaan schrijven. Ik bleek namelijk niet de enige met de vele vragen. Vastbesloten voelde ik dat ik een boek moest gaan uitbrengen. I