In gedachten gezonken liet ik onze ‘hulphond’ Snow uit. Het was inmiddels al donker. Ik dacht aan de rellen in Amerika en de slogan ‘black lives matter’. De reacties naar de Nederlandse Politie waren ook niet mis. We worden ook uitgemaakt voor racisten. Het was ook het onderwerp waar wij als politiecollega’s over spraken. Tijdens het wandelen kwam ik bekladde muren en borden tegen met ACAB (all cops are bastards). Op een ander bord stond geschreven; “KILL ALL COPS.” Zou de dader beseffen dat wij als politieagenten ook mensenlevens redden. Ik moest denken aan de tientallen reanimaties die ik had toegepast de afgelopen 20 jaar. Sommigen slachtoffers heb ik samen met mijn collega’s letterlijk uit de dood gehaald.

In mijn team zitten kanjers van collega’s. Collega’s waarvan hun (groot) ouders onder andere uit Iran, Turkije, Afghanistan, Indonesië en andere landen afkomstig zijn. Van sommige collega’s is de vader of moeder Nederlands. Een vermenging van culturen. Over enkele generaties weten wij niet beter. Dan valt er niets meer te discrimineren want dan zijn we van alles wat.

Diezelfde middag tijdens mijn dienst had ik onverwachts o