Blog Lifeline Paul K.

De politie bestaat niet alleen uit de dienders op straat. Ook achter de zogenaamde schermen werken duizenden mannen en vrouwen, in burgerkleding of uniform. Ze zijn niet direct zichtbaar op straat. Toch zijn zij onmisbaar. Zonder hen is de diender op straat nergens.

Neem bijvoorbeeld de mannen en vrouwen van de meldkamer of anders gezegd het operationeel centrum (OC).  Onze centralisten.

Ik heb veel respect voor deze mannen en vrouwen. Net als de diender op straat werken zij 24/7.

Zij ontvangen de 112 noodoproepen en overige meldingen van de burgers. Soms is het erg hectisch op het OC en is het een vereiste om de rust te bewaren. Het is een kunst om kort en bondig de politiecollega’s op straat aan te sturen en overzicht te houden. Inlevingsvermogen en meedenken met de collega’s op straat dragen erbij toe dat de collega’s op straat zo veilig mogelijk hun werk kunnen verrichten. Het zijn allemaal kanjers. De meesten ken ik niet van gezicht alleen maar van stem.

Zonder de andere centralisten tekort te doen maar voor mij schiet één collega er met kop en schouders bovenuit. Zijn naam is Paul K. Als ik mijn dienst aanvang en ik hoor de stem van Paul dan word ik vrolijk