Blog Mijn Frontlinie & Alterego

In de frontlinie lukte het niet om te ontsnappen uit mijn loopgraf, nachtmerries, inwendige faalangst en onzekerheid. Ik streed mijn strijd samen met mijn ´buddy. Ego. Mijn ego en ik vochten samen tegen onzichtbare vijanden en de elementen.  Na 45 jaar vechten was ik geestelijk op. Afgemat. Overgave of de dood?

De dood heb ik meerdere malen opgezocht. Tevergeefs. Telkens trok ik mijzelf het loopgraf uit en begon te vechten tegen een vijand die ik niet in de ogen durfde te kijken. Blind bleef ik vechten tegen mijn onzichtbare vijanden. Uitgeput en op zoek naar rust verborg ik mij in mijn pikzwarte, koude en vochtige loopgraf. Soms kwam er hulp voorbij ;  “Kan ik je helpen?!” Mijn ego en trots vermande zichzelf. Tegen beter weten zei ik; “Nee, dit is MIJN strijd. Ik red me wel aan deze frontlinie!”

Telkens viel ik eenzaam en angstig in slaap. Keer op keer stond ik weer op en herpakte mijzelf totdat het niet meer ging. Gevangen in mijn frontlinie kon ik de strijd niet meer aan. Mijn strijd was gestreden. Ik moest hier weg. Mijn ego kreeg dat in de gaten. Hij kreeg in de gaten dat het mij niet meer lukte om samen